Opauszki Zoltán: Jaminában van még fejlesztési lehetőség

opauszki zoltan Fotó: Körös Hírcentrum

Opauszki Zoltán számára – jaminai lakosként – már képviselővé választása előtt fontos volt, hogyan, milyen irányba fejlődik a városrész. Azóta pedig még inkább törekszik a jaminaiak igényeit felmérni, kikérni a véleményüket. Többek között erről is beszélgetett tudósítónkkal a Körös Hírcentrum stúdiójában.

hirdetés

Többezer ember él Békéscsaba Jamina városrészében, ez egy kisebb településsel egyenértékű – kezdte Opauszki Zoltán. Ezért is fontos, hogy az őket képviselők megismerjék az igényeiket, legyenek tisztában azokkal a fejlesztési irányokkal, problémákkal, amelyek felmerülnek. Az önkormányzati képviselő ebből kifolyólag a választás óta is folyamatosan tartja a kapcsolatot a lakossággal mind személyesen, mind közösségi oldalán. Azt vallja, bárki, bármilyen fórumon keresheti, hiszen a békéscsabaiakat képviseli. A megkeresések, vélemények pedig érkeznek sorban, tehát van min dolgozni.

Nagy meglepetést a felvetett témák nem okoztak: kerékpárút-fejlesztés, járdafelújítás, a földes utcák aszfaltozása. A közösségi közlekedés megreformálása is sokaknak lenne fontos. Például a Jaminai Egészségház megközelítése egyes részekből nem egyszerű feladat – emelte ki Opauszki Zoltán. Az ATM-ek csekély száma szintén egy bosszúságot okozó probléma, de fejlesztenék az óvoda- és iskolaudvarokat is a térségben. A fásítási program, az utcák fasorainak rendezetté válása szintén többeknek lényeges elem. A bányatavak kérdésköre ugyancsak sokszor felvetődött.

Több fórumon elhangzott az is, hogy Jamina egyre inkább a családok városrésze lesz. Ezzel összhangban szeretnék majd megvalósítani a településrész játszótereinek komplex fejlesztését. Emellett pedig ebből a szempontból is még fontosabb a kerékpárutak bővítése, hogy a gyerekek biztonságosan juthassanak el az iskolába vagy a város más részeibe.

Sajnálatos módon a KRESZ-park ismét munkát ad az önkormányzatnak, mert valakik újra tönkretették. Többen javasolták a térfigyelő kamera beüzemelését. Viszont ez sok pénzébe kerülne a városnak, ráadásul Opauszki Zoltán szerint egy jól működő társadalomban nem kellene hogy szükség legyen a folyamatos rendőri ellenőrzésre. Igyekeznek helyreállítani, de ez ismét más lehetőségektől vonja majd el a forrást.

Az Opauszki Zoltánnal készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés