Megduplázódhat az elektromos autók száma hazánkban

elektromos autó Fotó: Körös Hírcentrum

Az elektromos autók egyre terjednek világszerte. A nagyobb gyártók mind igyekeznek előrukkolni a saját fejlesztéseikkel, a verseny ebben a szektorban is élesedik. Számos előnye van egy elektromos járműnek, erre pedig a lakosság is kezd felfigyelni.

A gépjárműimportőrök 18 százalékos piaci növekedésre számítanak 2019-ben. Előrejelzésük szerint összesen csaknem 205 ezer új járművet helyeznek majd forgalomba Magyarországon ebben az évben – mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A részletekről szólva ismertette: a személyautók piacán is 18 százalékos növekedést prognosztizálnak, 160 ezer személygépkocsi forgalomba helyezésére számítanak az idén. Ezen belül 2000 lehet a tisztán elektromos autók száma, ami 54 százalékos növekedés az előző évhez képest, és 1000 plug in hibrid autót adhatnak el, ami 30 százalékkal haladja meg a tavalyi értékesítést az egyesület várakozása szerint – írja az alternativenergia.hu.

Békéscsabán szintén sokat tesz a város vezetése azért, hogy minél jobban elterjedjenek az e-autók. 2018-ban több töltőoszlopot is telepítettek a különböző városrészekben, emellett a zöld rendszámú autók számára ingyenessé tették a parkolást. Mint arról írtunk korábban, a Linamar Hungary Zrt. legújabb békéscsabai fejlesztése is az elektromos autók piacát célozza meg. A zöld rendszámú autók ingyenes parkolását Orosháza önkormányzata is megszavazta.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.