Különleges tárlat nyílhatott meg a Békés Megyei Könyvtárban

művészeti Fotó: Körös Hírcentrum

Művészeti tagozatos diákok és sérült fiatalok közös gondolatmenete elevenedik meg a Békés Megyei Könyvtár új tárlatán. A színes, érdekes formavilágú képeknek pedig a művészeti értéküknél sokkal mélyebb üzenete is van.

A Békés Megyei Könyvtárban Szem-lélek tükör címmel nyílt kiállítás a közelmúltban. A tárlaton a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat alkotókörének, illetve a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma művészeti tagozata végzős tanulóinak alkotásai tekinthetők meg.

hirdetés

A kiállítást Gátszegi Andrea gyógypedagógus és Novák Attila, a művészeti tagozat végzős növendékeinek tanára nyitotta meg. Gátszegi Andrea a képekkel kapcsolatban megosztotta, hogy a hallgatók a központ fiataljainak rajzait gondolták újra. Ezek az alkotások túllépnek a művészet világán. Szimbolizálják a társadalomba való befogadást, az elfogadást. A legnagyobb jelentősége talán a kiállításnak, hogy a fiatalok kiléphettek az intézmény falai közül. Megmutathatták, hogy egyenértékűek a többiekkel egy közintézmény színpadán.

A Gátszegi Andreával készült interjút itt meghallgathatják:

 

Szóljon hozzá!

6 + 1 =