Visszatették a gólyafészket az eredeti helyére

Fotó: Körös Hírcentrum

Néhány napja láthatták a békéscsabaiak, ahogyan a tavalyi sikertelen kísérlet után ismét áthelyezték a Bartók Béla úti gólyafészket. A közösségi oldalon többen nemtetszésüket fejezték ki az ügyben. Sokan nem értik, miért van szükség erre az intézkedésre.

Mint ahogyan arról tegnap beszámoltunk, többen megpróbáltak közbenjárni a gólyák érdekében és az eredeti állapot visszaállítását követelték. Így tett Sámuel Zsuzsanna természetvédő is, aki azt a tájékoztatást kapta, hogy Dr. Takács Árpád kormánymegbízott úgy döntött, a február 20-án áthelyezett fészek még a hét folyamán visszahelyezésre kerül annak eredeti helyére, fészektartó kialakítása mellett.

Ma délelőtt sor is kerülhetett a műveletre. Reméljük, a gólyák a sok huzavona ellenére elfoglalják majd régi helyüket, és a költésben sem zavarja már meg őket semmi.

Szarvas Pétert, Békéscsaba polgármesterét kérdeztük a történtekről:

 

 

Kapcsolódó tartalmak:

 

Kövessen minket Facebookon!

3 Comments

 • Nagyon mérges lettem amikor meg tudtam hogy egy új háztulajdonos kérésének adtak helyt és áthelyezték egy védett és veszélyeztetett madárpár a gólya fészkét. Hogy lehet az hogy a kérelmezőt nem utasították el? Az embereket akik arra laknak nem zavarja a fészek, az elektromos szolgáltatót nem zavarja a fészek? Csak egy oda költözőt, és még igazat is adnak neki? Megmondom öszintén és remélem az odaköltözőhöz is eljut, hogyha a házunk mögé vagy a szemközti oszlop tetejére fészket rakna egy gólyapár, a fél nyaramat kinn tölteném az utcán és boldog lennék.

 • Remélem, hogy nem “találnak” mérgezett békát a gólyák, és nem “költözteti” át senki a túlvilágra őket!
  Amennyiben (Isten őrizzen tőle) ez történne, remélem, vizsgálat indul, hogy honnan származik a boncolással kimutatható mérgezés.
  Békéscsabai madárbarátok!
  Figyeljetek rájuk!

 • Miert bantják a.gólyákat es a.fecskéket?
  Azért mert hasznos madarak es.szépek.
  Komoly büntetest kellene.kiszabni azokra.akik bántjak őket

Szóljon hozzá!