Visszatették a gólyafészket az eredeti helyére

Fotó: Körös Hírcentrum

Néhány napja láthatták a békéscsabaiak, ahogyan a tavalyi sikertelen kísérlet után ismét áthelyezték a Bartók Béla úti gólyafészket. A közösségi oldalon többen nemtetszésüket fejezték ki az ügyben. Sokan nem értik, miért van szükség erre az intézkedésre.

Mint ahogyan arról tegnap beszámoltunk, többen megpróbáltak közbenjárni a gólyák érdekében és az eredeti állapot visszaállítását követelték. Így tett Sámuel Zsuzsanna természetvédő is, aki azt a tájékoztatást kapta, hogy Dr. Takács Árpád kormánymegbízott úgy döntött, a február 20-án áthelyezett fészek még a hét folyamán visszahelyezésre kerül annak eredeti helyére, fészektartó kialakítása mellett.

Ma délelőtt sor is kerülhetett a műveletre. Reméljük, a gólyák a sok huzavona ellenére elfoglalják majd régi helyüket, és a költésben sem zavarja már meg őket semmi.

Szarvas Pétert, Békéscsaba polgármesterét kérdeztük a történtekről:

 

 

Kapcsolódó tartalmak:

 

Kövessen minket Facebookon!

3 Comments

 • Nagyon mérges lettem amikor meg tudtam hogy egy új háztulajdonos kérésének adtak helyt és áthelyezték egy védett és veszélyeztetett madárpár a gólya fészkét. Hogy lehet az hogy a kérelmezőt nem utasították el? Az embereket akik arra laknak nem zavarja a fészek, az elektromos szolgáltatót nem zavarja a fészek? Csak egy oda költözőt, és még igazat is adnak neki? Megmondom öszintén és remélem az odaköltözőhöz is eljut, hogyha a házunk mögé vagy a szemközti oszlop tetejére fészket rakna egy gólyapár, a fél nyaramat kinn tölteném az utcán és boldog lennék.

 • Remélem, hogy nem “találnak” mérgezett békát a gólyák, és nem “költözteti” át senki a túlvilágra őket!
  Amennyiben (Isten őrizzen tőle) ez történne, remélem, vizsgálat indul, hogy honnan származik a boncolással kimutatható mérgezés.
  Békéscsabai madárbarátok!
  Figyeljetek rájuk!

 • Miert bantják a.gólyákat es a.fecskéket?
  Azért mert hasznos madarak es.szépek.
  Komoly büntetest kellene.kiszabni azokra.akik bántjak őket

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.