1182 minta érkezett a Brillante – 2019 Pálinka és Párlatversenyre

pálinka, brillante Fotó: Körös Hírcentrum

A mai napon kezdetét vette a 20. Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül meghirdetett Brillante – 2019 Pálinka és Párlatverseny érzékszervi zsűrizése. Az ország minden tájáról érkeztek szakemberek, hogy kiválasszák az idei Gyulai Pálinkafesztivál legjobb bérfőzött párlatait, magánfőzött párlatait és pálinkáit.

hirdetés

A zsűrizés ideje alatt Varga-Bora Tímeával, a Gyulai Pálinkafesztivál főszervezőjével beszélgettünk. Mint elmondta, az idei évben 1182 minta érkezett a versenyre, ami jelentős emelkedés a tavalyi 850 mintához képest. A legtávolabbi párlat Izraelből érkezett, több mint 3000 kilométert utazott az úr, aki személyesen hozta el párlatát a versenyre. Érkezett ezen kívül Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, de még Fehéroroszországból és Ukrajnából is pálinka és párlat.

hirdetés

A 20. Gyulai Pálinkafesztivál finisébe érkezve Varga-Bora Tímea elmondta, gyakorlatilag már csak apróbb simítások zajlanak. A fellépők is nagyon várják a koncerteket, hiszen egy gyönyörű helyszínen léphetnek majd a közönség elé. Fellép majd többek között a Bagossy Brothers Company, a Magna Cum LaudeKis Grófo, a Ham Ko Ham, a TNTFenyő Miklós, az Ismerős Arcok, Sztojka Tibor és cigányzenekara, valamint Rúzsa Magdi is.

A fesztivál kísérő rendezvénye a Szilva a konyhában – exkluzív gasztronómiai bemutató is megrendezésre kerül, mégpedig a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban, szombat 13 óra 30 perctől. Az esemény során Prohászka Béla, Balog László és Fabulya Attila mutatja be az ételek és a pálinka kapcsolatát. A programsorozat regisztrációhoz kötött és külön belépődíjas. Regisztrálni az info@gyulaipalinkafesztival.hu címen lehet.

Interjúnk Varga-Bora Tímeával:

 

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 47 = 57