Megújulhat a békéscsabai teniszcentrum

teniszcentrum Fotó: Körös Hírcentrum

A békéscsabai teniszcentrum még a második világháború előtt épült, a békeidőkben sok csabai polgár és család használta. Most pedig lehetőséget kapott a város, hogy újraélessze.

Még a februári közgyűlésen került napirendre a Kórház utcai teniszcentrum. Az építése óta jelentősen leromlott mind a pályák, mind az infrastruktúra állapota, így megérett a korszerűsítésre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma döntése alapján 6+4, összesen 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a város, hogy rendbe tegye a Kórház utcai teniszcentrumot, és megfelelően használhatóvá válhassanak a pályák.

A tervek között pálya- és világításkorszerűsítés, valamint eszközbeszerzés szerepel. A padokat fel kell újítani, és megfelelő árnyékolókat kell beszerezni. A 10 millió forint elég lesz arra, hogy újra a minőségi sportolás és szórakozás helyszíne lehessen a centrum.

Szarvas Péter polgármester közösségi oldalán elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a támogatásból megvalósul a villamos közműrendszer, a pályavilágítás és a kerítés felújítása, valamint különböző pályakarbantartási eszközöket is beszereznek. A városnak önerőt nem kell vállalni. A sporttelep a beruházás befejeztével komfortosabb körülményeket nyújt a teniszkedvelőknek, és talán egy következő Fucsovics Márton vagy Babos Tímea is pont itt fog megismerkedni ennek a sportágnak a szépségeivel.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.