Megújulhat a békéscsabai teniszcentrum

teniszcentrum Fotó: Körös Hírcentrum

A békéscsabai teniszcentrum még a második világháború előtt épült, a békeidőkben sok csabai polgár és család használta. Most pedig lehetőséget kapott a város, hogy újraélessze.

hirdetés

Még a februári közgyűlésen került napirendre a Kórház utcai teniszcentrum. Az építése óta jelentősen leromlott mind a pályák, mind az infrastruktúra állapota, így megérett a korszerűsítésre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma döntése alapján 6+4, összesen 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a város, hogy rendbe tegye a Kórház utcai teniszcentrumot, és megfelelően használhatóvá válhassanak a pályák.

A tervek között pálya- és világításkorszerűsítés, valamint eszközbeszerzés szerepel. A padokat fel kell újítani, és megfelelő árnyékolókat kell beszerezni. A 10 millió forint elég lesz arra, hogy újra a minőségi sportolás és szórakozás helyszíne lehessen a centrum.

Szarvas Péter polgármester közösségi oldalán elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a támogatásból megvalósul a villamos közműrendszer, a pályavilágítás és a kerítés felújítása, valamint különböző pályakarbantartási eszközöket is beszereznek. A városnak önerőt nem kell vállalni. A sporttelep a beruházás befejeztével komfortosabb körülményeket nyújt a teniszkedvelőknek, és talán egy következő Fucsovics Márton vagy Babos Tímea is pont itt fog megismerkedni ennek a sportágnak a szépségeivel.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

50 + = 54