Jól halad a Röplabda Akadémia

röplabda Fotó: BRSE

Magyarország jelenlegi legnagyobb röplabda specifikus projektje keretében zajlik a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokának kivitelezése.

hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, március 25-én megtörtént a munkaterület átadása, azóta gőzerővel zajlik az akadémia építése. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület növendékei a tervek szerint 2020. márciusában birtokba vehetik az egyedülálló létesítményt – számolt be a BRSE.

hirdetés

A 2018-as év értékelésekor Baran Ádám klubelnök a következő szavakkal jellemezte a projektet: “Megtisztelő a Magyar Kormány bizalma és az, hogy Békéscsabát látták elsőként alkalmasnak arra, hogy egy ilyen projektet meg tudjunk valósítani. Felnőtt és utánpótlás szinten elért eredményeinkkel azt gondolom, hogy rászolgáltunk erre. A projekt nem csupán a BRSE számára, hanem az egész magyar röplabdázás fejlődése számára kiemelkedő stratégiai jelentőséggel bír. Labdarúgásban, kézilabdában és kosárlabdában több ilyen és ehhez hasonló nagy projekt van, szeretnénk bizonyítani, hogy a hazai röplabdázás is megérett és alkalmas erre. Együttműködésben a Magyar Röplabda Szövetséggel, immár európai körülmények között tudunk majd utánpótlást nevelni, illetve akár nemzetközi rendezvényekre és a magyar korosztályos válogatottaknak otthona lehet az új, 2019-ben megépülő munkacsarnok.”

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

70 − 67 =