Magas lett a részvételi arány Békéscsabán

Illusztráció: MTI/Szigetváry Zsolt

A 18:30-as adatok alapján Békéscsabán 32.407 választó ment el szavazni, ez közel 70 százalékos részvételi arányt jelent, ami a megyében kiemelkedő. 2018-ban eddig az időpontig egy százalékkal kevesebben jöttek el.

Dr. Bacsa Vendeltől, Békéscsaba jegyzőjétől megtudhattuk, hogy rendkívüli esemény szerencsére a nap folyamán nem történt. Reggel 6 órakor a kezdés és este 19 órakor a zárás is rendben lezajlott.

hirdetés

A következő lépésként Békéscsaba 69 szavazókörében a szavazatszámláló bizottságok bezárkóznak, és megkezdik a számlálást – folytatta a jegyző. A folyamat végére jegyzőkönyv készül, amely beérkezik a Városházára, a Helyi Választási Irodába, amelynek ugyancsak dr. Bacsa Vendel a vezetője. Ott leellenőrzik a jegyzőkönyveket, majd hétfőn továbbítják őket.

Az előző évek tapasztalatai alapján hosszú éjszaka vár mindannyiukra, hajnal 2-3 óra körül fognak valószínűleg végezni – tette hozzá a jegyző. Békéscsabához tartozik még az egyéni választókerületben kilenc másik település, innen is várják az információkat.

A dr. Bacsa Vendellel készült interjút itt meghallgathatják: