„Mindenki leguggolt és azt vártam, mikor áll meg a vonat”

vonatbaleset Keleti pályaudvar videó

„Mindenki leguggolt és azt vártam, mikor áll meg a vonat” – hangzik el az egyik utas Facebook élőjében, amit közvetlen a Keleti pályaudvar közelében történt baleset után indított.

Az utas, akit hívjunk Tamásnak, a kezdeti sokkot követően drámai képsorok mellet narrálja a történteket. „Én frankón azt hittem, hogy fel fog borulni a vonat” (…) „Nem vagyok egy félős gyerek, de egy picit még remeg a ku**a kezem – mondja. Miután némiképp felocsúdott, Tamás elindul, hogy leszálljon a vonatról, ám ez nem ment zökkenőmentesen. Az önműködő ajtó éles hangjelzéssel, valamint fényjelekkel tudatta, hogy épp nem működik. Tamásnak a meghibásodott ajtót kézi erővel, vésznyitóval sikerült kinyitnia, majd ő is és a kocsiban lévő utastársai is szép lassan elhagyták a szerelvényt. A síneken emberek tömegei, egymást segítve, olykor kerítést átmászva próbáltak kiutat találni.

hirdetés

A videón az is jól látszik, hogy egy másik vonat csupán néhány méterre tudott megállni a kisiklott szerelvénytől.

A videót elnézve, úgy tűnik, nem uralkodott el pánikhangulat, ugyanakkor többen megijedtek. Mindenki fegyelmezetten hagyta el a helyszínt.

Hétfő délelőtt a Mávinform azt közölte, a Keleti pályaudvar – bizonytalan ideig – nem indít és nem fogad vonatokat, a vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak. A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését.

Nemsokkal a cikkünk élesítését követően, sajnos a videót eltávolították a Facebookról!